محل تبلیغات شما

آیا تا کنون به تفاوت کمال گرایی و وسواس فکر کرده‌اید؟ بسیار یاز افراد تصور می‌کنند این دو اختلال دقیقا مشابه هم هستند و هیچ تفاوتی ندارند. در حالی که کمال گرایی و وسواس در برخی موارد کاملا با هم متفاوت هستند. برای درک تفاوت کمال گرایی و وسواس در این مطلب همراه ما باشید.

در نسخه پنجم کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، اختلال وسواس- اجباری (OCD) از اختلالات اضطرابی جدا شد و در رده وسواس اجباری و اختلالات مرتبط با آن (OCRD) قرار گرفت. این اختلال همچنین شامل اختلال احتکار، اختلال بدشکلی‌های بدن، اختلال وسواس کندن پوست و تریکوتیلومانیا است.
تفاوت کمال گرایی و وسواس

برای درک تفاوت کمال گرایی و وسواس باید در ابتدا با ویژگی‌های هر یک آشنا شویم. در اختلال OCRD احساسات پریشانی از جمله اضطراب، رفتار اجباری، افکار تکراری و باورهای عملکردی مشاهده می‌شود که با هر اختلال دیگری متفاوت است. بنابراین خصوصیات و ویژگی های منحصر به فردی را می‌توان برای این اختلال تعریف کرد.

متاآنالیز انجام شده بر روی عملکرد اجرایی ۱۱۰ مورد مطالعه نشان می‌دهد که افراد مبتلا به OCD در کارهایی که اکثر جنبه‌های EF را اندازه گیری می‌کنند، دچار اختلال می شوند. این اختلال بیش‌تر شامل مهار انعطاف‌پذیری شناختی و امکان جابجایی بین وظایف است.

تفاوت کمال گرایی و وسواس

بسیاری از ویژگی‌های افراد مبتلا به اختلال وسواس ممکن است منجر به اختلال در عملکرد اجرایی شود. افکار مزاحم و مداوم که معمولاً به صورت غیر منطقی و بیش از حد در ذهن فرد بالا و پایین می‌شود. همچنین رفتارهای تکراری مانند بررسی و شمارش، شستشو و تمیز کردن، مرتب کردن و دعا کردن از جمله اختلالات عملکردی و اجرایی افراد مبتلا به وسواس است.

در مقابل افراد وسواس فکری و عملی، افراد کمال گرا قرار دارند که اغلب سعی می‌کنند کارهای خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. این ویژگی آن قدر در ذهن این افراد ریشه انداخته است که گاهی ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها انجام کاری را به عقب بیندازند تا بتوانند آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

مشاوره-آنلاین-روانشناسی

راه‌های تشخیص تفاوت کمال گرایی و وسواس

اصطلاح “OCD” یا وسواس فکری – عملی معمولا در مکالمات روزمره بسیاری از افراد مورد استفاده قرار می گیرد. این اصطلاح در اشاره به فردی که در کارهای خاصی یا کارهای روزمره بسیار دقیق باشد، به کار برده می‌شود.

البته همه ما ممکن است عادات عجیب و غریبی مانند استفاده نکردن از اسفنج حمام، مرتب کردن کمد خود با رنگ و الگوی خاص، یا امتناع از لمس درب دستشویی عمومی و … داشته باشیم. اما این عادت ها را نباید با اختلال وسواس-اجباری یا وسواس فکری اشتباه گرفت.

OCD غالباً به عنوان یک اختلال درک می شود که به معنای دقیق بودن بیش از حد یا کمال گرایی است. بنابراین این دو اختلال ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. از این رو در بسیاری از موارد تنها پزشک متخصص می‌تواند تفاوت وسواس و کمال گرایی را درک کند.


درمانکده

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها